Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - شايد خيلي از ما تجربه سرقت به هر نحوي را داشته باشيم، از سرقت هاي خرد گرفته تا به اصطلاح پليس سرقت هاي «مهمه» که شامل سرقت از منزل، بانک، اماکن و وسائل نقليه مي شود، اما سرقت هاي خرد از جمله سرقت هايي است که شايد در طول روز بارها و بارها اتفاق بيفتد آن هم در پس بي دقتي که سارقان نسبت به آن آگاهي دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پليس همواره مي گويد سه مولفه، سرعت، فرصت و سهولت در بروز سرقت بويژه سرقت هاي خرد مهم است اما وقتي عرصه در اين سه مولفه براي سارقان تنگ شود، به ندرت سرقت هاي آنها با موفقيت همراه خواهد بود.
سارقان عکس العمل بالايي دارند چرا که از فرصت استفاده کرده و وقتي شرايط را براي آنها فراهم کنند، مقوله سهولت به ميان مي آيد و اين دو مولفه فرصت و سهولت، سبب عکس العمل سريع آنها و در نتيجه سرعت مي شود.
بر اين اساس بايد فرصت را از سارقان گرفته و با اقدامات پيشگيرانه راه را براي انجام سرقت فراهم نکنيم.
يکي از سرقت هايي که به راحتي در کوچه و خيابان ها انجام مي شود، کيف قاپي يا سرقت گوشي هاي همراه است به گونه اي که شايد براي خودمان اتفاق افتاده باشد يا در خيابان شاهد انجام اينگونه سرقت ها بوده ايم.
از آنجايي که اين روزها با توسعه تکنولوژي هر روز يک مدل گوشي پيشرفته و گران وارد بازار مي شود، نبايد دور از ذهن دانست که سرقت گوشي ها همراه کمتر شود بلکه شايد هر روز شمار اين نوع سرقت ها افزايش يابد زيرا يکي از راحت ترين سرقت ها به شمار مي رود و به هر ميزان پليس نظارت خود را بيشتر کند، فايده اي نخواهد داشت چرا که هر شهروندي بايد پليس خود باشد و در اين زمينه اقدامات پيشگيرانه را مد نظر قرار دهد.
با نگاهي اجمالي به سرقت هايي از جنس خرد، مثل گوشي همراه، پي خواهيم برد که عمدتا سارقان از بي دقتي مالباخته استفاده کرده و براي سرقت اقدام مي کنند.
يکي از سارقاني که دستبند قانون به دستانش بسته شده و پرونده سنگيني در زمينه سرقت گوشي تلفن همراه دارد، به اين مساله اشاره کرده و مي گويد: همواره در تمام سرقت ها به ميزان توجه مالباختان دقت کرده ام، سرقت هايي موفق بوده که مالباخته توجهي به اطراف نداشته و کوچک ترين دقتي در مراقبت از گوشي تلفن همراه خود نيز نداشته و از اين فرصت استفاده کرده و در کوچکترين زمان ممکن و بي آنکه مالباخته احساس خطري از محيط اطراف خود کند، اقدام به سرقت مي کردم.
اگر گفت و گويي با مالباختگان نيز داشته باشيم، متوجه خواهيم شد و حتي آنها نيز اين مساله را تاييد مي کنند که متوجه اطرافم نبودم، ذهنم درگير بود و...
از آنجايي که مسير رديابي گوشي و شناسايي سارقان به گونه اي طولاني و وقت گير است برخي از مالباختگان از مال خود گذشته و ترجيح مي دهند درگير اين مسيرهاي طولاني و به گفته خودشان بي نتيجه نشوند به همين دليل است که سارقان بدون هيچ ترس و واهمه اي هر روز جسورتر شده و دست به اين اقدام مي زنند.
گوشي همراه سعيد جوان 23 ساله براي بار دوم طعمه سارقان گوشي هاي همراه شد، مي گويد: يک گوشي گران قيمت سال گذشته خريده بودم در تاکسي جا گذاشتم بعد از گذشت يک ماه، فردي به منزل ما زنگ زد و گفت، گوشي شما را از فردي خريده ام و حاضرم اين گوشي را با دريافت 450 هزار تومان به شما بفروشيم در حالي که گوشي ام را يک ميليون و 700 هزار تومان خريده بودم.
وي ادامه مي دهد: بعد از اين تماس به دادسرا رفته و نامه اي به من دادند تا به اپراتور تلفن همراه داده شود تا گوشي همراه مورد رديابي قرار گيرد، اما در نهايت گوشي خودم را از سارق خريداري کردم.
اين جوان ادامه مي دهد: البته در مدتي که گوشي تلفن همراه رديابي مي شد، گوشي تلفن روشن بوده و در دست خودم بود اما گويا اصلا گوشي ام را رديابي نکرده اند چون هيچ گونه تماسي از سوي پليس با من گرفته نشد.
براي دومين بار گوشي ديگري را که به تازگي خريداري کردم، سارقان در يکي از خيابان هاي اصلي تهران از من سرقت کردند.
در حالي که به سمت مخالف يکي از خيابان اصلي و پرتردد تهران در حال حرکت و مکالمه بودم، ناگهان ضربه اي از پشت به سرم وارد و گوشي از دستم ربوده شده و سارقان با موتور متواري شدند.
بلافاصله با 110 تماس گرفتم، بعد از تماس، موتور سوار پليسي سريع به محل وقوع سرقت، رسيده و در حالي که در حال تهيه گزارش بود يکي از خودروهاي نيروي انتظامي نيز خود را به محل رساند.
زهره، خانمي حدودا 38 ساله است که گوشي تلفن همراهش را با مبلغ بالايي خريداري کرده بود، در حالي که پشت فرمان خودرو نشسته بود، مورد دستبرد قرار مي گيرد.
بعد از گذشت حدود يک ماه و طي کردن مراحل قانوني از طريق آگاهي و مرکز رديابي گوشي دادسرا، تلفن همراهم رديابي شد، سارق در يکي از شهرستان هاي استان تهران دستگير شد و پس از تحويل سارق به دادگاه، پس از سه روز بدون هيچ دليل و مدرک قانوني دال بر بي گناهي، اين فرد آزاد شد.

**روش هاي رديابي گوشي هاي اندرويدي
نکته قابل تامل در مورد سرقت گوشي هاي هوشمند و اندرويدي اين است که قابل رديابي هستند براين اساس لازم است تا مالباختگان حتما موارد سرقت را اطلاع دهند زيرا ضمن رديابي اين گوشي ها، محل هاي سرقت توسط پليس شناسايي و اين گونه محل ها براي سارقان نا امن مي شود.
پليس در اين زمينه دو راه توصيه مي کند:

**روش اول؛ استفاده از اکانت گوگل
پيش نياز اين کار متصل کردن گوشي به اکانت «جي ميل» است
براي اينکه بعدا بتوانيد از قابليت `Android Device Manager` که يکي از قابليت‌هاي کاربردي گوگل است استفاده کنيد حتما بايد يکبار از گوشي اندرويدي خود وارد اکانت جي ميل خود شويد.
فرقي نمي‌کند از چه طريقي (جي ميل، گوگل پلي، Maps، يوتيوب و ....)وارد اکانت خود شويد، فقط کافي است يکبار از طريق گوشي اندرويدي خود اطلاعات جي ميل خود را وارد کرده باشيد. در صورتي که گوشي شما گمشده باشد؛ مي‌توانيد با مراجعه به اين لينک و وارد کردن اطلاعات اکانت خود مکان فعلي گوشي خود را با دقت بسيار خوبي شناسايي کنيد.

سه گزينه براي اقدامات بعدي وجود دارد:
1-Ring: به مدت 5 دقيقه صداي زنگ گوشي شما پخش خواهد شد. اين مورد براي مواردي مناسب است که گوشي شما در نقطه کوري گم شده و پيدا کردنش مشکل است با استفاده از اين قابليت مي‌توانيد گوشي خود را پيدا کنيد.
2- Lock: با استفاده از اين قابليت مي‌توانيد در صورت گم شدن گوشي، دستگاه خود را قفل کرده و براي آن رمزعبور بگذاريد.
3- Erase: اين گزينه براي مواردي است که گوشي شما گم شده و اطلاعات بسيار حساسي در آن داريد که به شدت شما را نگران کرده است. توصيه مي‌شود در چنين مواردي از اين قابليت استفاده کنيد تا اطلاعات شما کلا از روي گوشيتان پاک شود.
گوشي شما در صورتي توسط اين قابليت گوگل رديابي خواهد شد که به اينترنت متصل شده باشد. در واقع مکان ارائه شده، مکاني است که آخرين بار گوشي شما آنلاين بوده است.
مسلما بهره‌گيري از گوشي‌هاي هوشمند بدون اتصال به اينترنت فايده چنداني ندارد پس به احتمال زياد گوشي شما بعد از سرقت نيز به اينترنت متصل خواهد شد. البته توصيه مي‌شود اگر باتري گوشي شما ظرفيت کافي را دارا است همواره ديتاي گوشي خود را روشن کنيد تا در صورت گم شدن سريع‌تر بتوانيد آن‌را رديابي کنيد.

**روش دوم: استفاده از GPS
پيش نياز استفاده از اين روش نصب نرم افزار `GPS SMS Phone Finder` است. اين نرم افزار را مي‌توانيد دانلود کنيد. حال بعد از اينکه نرم افزار را بر روي گوشي خود نصب کرديد در صورتي که گوشي خود را گم کرديد از خط ديگري عبارت `locateme YOUR_KEY` را به خط خود ارسال کنيد. `YOUR_KEY` در واقع رمز شماست که با اجراي اپليکيشن بايد آن را تعيين کنيد مثلا اگر رمز شما Cat92 باشد بايد عبارت locateme Cat92 را پيامک کنيد. در اين صورت اطلاعات مکان فعلي گوشي شما به صورت لينک برايتان ارسال خواهد شد. با وارد کردن اين لينک در مرورگر مي توانيد مکان گوشي خود را بر روي نقشه مشاهده کنيد.
توجه داشته باشيد بايد حتما GPS گوشي شما روشن باشد تا بتوانيد از اين نرم افزار استفاده کنيد. به اين منظور مي‌توانيد همواره GPS خود را روشن نگه داريد و براي اينکه بعد از سرقت GPS شما خاموش نشود از اپليکيشن‌هاي قفل گذاري استفاده کرده و بر روي تنظيمات خود پسورد بگذاريد.
در صورتي که مطمئن هستيد گوشي شما به سرقت رفته و گم نشده است به هيچ‌ وجه شخصا به پيگيري موضوع اقدام نکنيد و حتما از طريق مراجع ذيصلاح موضوع پيگيري شود.

**مسير ارتکاب سرقت را پرمخاطره کنيد
سرهنگ رضا معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي ناجا به شهروندان توصيه مي کند با ايمن سازي محيط، دسترسي سارقان را به اموال دشوار کنند يا با نظارت دقيق بر روش هاي دسترسي به اموال و کنترل آن، رفع منافذ و نقاط ضعف، مسير ارتکاب سرقت را پر مخاطره کرده و در نتيجه معادلات سارق را برهم زده و او را از ارتکاب جرم منصرف کنند.
وي مي افزايد: تکنيک ديگر پيشگيري از سرقت، افزايش خطر ارتکاب سرقت با کاهش گمنامي و ناشناختگي افراد در ساختمان يا محل است که از اين طريق ورود افراد ناشناس و سارقان احتمالي، بهتر آشکار شود که البته استفاده از نگهبان يا مامور مراقب بويژه در منطقه هاي محله محور تاثير بيشتري دارد.
معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي آخرين تکنيک پيشگيري از سرقت را کاهش منافع ناشي از ارتکاب اين جرم دانسته و مي گويد: با رديابي اموال مسروقه به جهت شناسايي سريع صاحبان آن و نيز کنترل خريد و فروش اموال دست دوم، رسيدن به اين هدف را ممکن مي کند.
سرهنگ موذن اضافه مي کند: اکثر سارقان بالقوه کاملا عقلاني اقدام کرده و براي رسيدن به هدف خود (سرقت) با موازنه سود و زيان، بررسي موقعيت ها و فرصت ها، از روش ها و شيوه هاي آسان و کم خطر استفاده مي کنند.
وي مي افزايد: در اين راستا افراد مي توانند براي تغيير موقعيت هاي خاص که ارتکاب جرم در آن زياد است با دشوار و پرخطر کردن و يا جاذبه زدايي، سارقان بالقوه را از ارتکاب سرقت منصرف کنند و آنان را مجبور به پذيرش اين واقعيت کرده که منافع عدم ارتکاب جرم سرقت در وضعيت جديد، از ارتکاب آن بيشتر است.
معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي ناجا به سه عامل ضروري براي ارتکاب سرقت اشاره کرده و مي گويد: فرد داراي انگيزه (سارق بالقوه) که زمينه ارتکاب سرقت را داشته باشد و سپس بزه ديده بالقوه با بي مبالاتي، تحريک و در نهايت محيط پيراموني زمينه و شرايط را براي ارتکاب و يا عدم انجام اين جرم را براي مجرم فراهم مي کند.
به گفته سرهنگ موذن، در راستاي کاهش اقدام به سرقت و ايجاد فرصت هاي موجود و نيز نامساعد کردن مقدمات ارتکاب جرم بايستي اقدامات پيشگيرانه حول سه محور مجرم، بزه ديده بالقوه و محيط پيراموني انجام شود.
اين مقام انتظامي با بيان اينکه براي پيشگيري وضعي از جرم سرقت بايد به دنبال کاهش فرصت هاي جرم بود، مي گويد: دشوار کردن زمينه هاي ارتکاب سرقت، مبارزه قاطعانه با سرقت و افزايش دستگيري مجرمان،کاهش منافع حاصل از جرم و جاذبه زدايي ارتکاب سرقت بوده تا از اين طريق در تصميم گيري سارقان بالقوه سهيم باشيم.

**سرقت، بحران اصلي کشورها
ˈسعيد منتظرالمهدي معاون اجتماعي نيروي انتظامي با بيان اين که سرقت از بحران هاي اصلي کشورها است، مي گويد: در سال 2013 ميلادي نيز در کشورهاي پيشرفته آلمان، انگليس و ژاپن آمار سرقت ها پنج برابر شد در حالي که اين آمار در ايران کمتر از پنج برابر بوده است.
منتظرالمهدي، بحران اقتصادي را از مولفه هاي اصلي افزايش سرقت در کشورها برشمرده و مي گويد: در سرقت سهم پليس، شهرداري، اداره برق، بهزيستي، آموزش و پرورش، دانشگاه ها و ساير دستگاه ها متفاوت است و بر اين اساس بايد ديد پليس در اين زمينه به چه ميزان سهم دارد؟ زيرا نبايد پليس را در سرقت ها مقصر دانست بلکه بايد به تمام مولفه هاي تاثيرگذار در وقوع سرقت ها توجه کرد.
وي، مولفه هاي سرعت، فرصت و سهولت را در بروز سرقت موثر عنوان کرده و مي گويد: تنها مولفه سرعت به دزدان مرتبط است و مولفه هاي سهولت و فرصت را ديگران براي دزدان فراهم مي کنند.
او اضافه مي کند: مردم در کاهش سرقت ها سهم دارند و لذا بايد آموزش هاي لازم را براي کمک به نيروي انتظامي فرا بگيرند.
منتظرالمهدي مي گويد: سرقت پديده اي اجتماعي است براين اساس بايد با آن با برخورد اجتماعي ورود کنيم تا مشکلات در اين زمينه حل شود.
اجتمام**9105**1021
گزارشگر: آرزو نيکنام**انتشار:‌ حسين نوروزيان



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۵۶۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری سارقان باغات در نهاوند

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ ذبیح الله درویشی در تشریح این خبر بیان داشت: در پی وقوع چند فقره سرقت از باغات و مزارع کشاورزی شهرستان نهاوند موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس آگاهی قرار گرفت.

وی افزود: عوامل پلیس آگاهی شهرستان با انجام اقدامات گسترده فنی و تخصصی و بکارگیری امکانات قانونی ۲ نفر سارق را شناسایی که پس از هماهنگی با مقام قضائی طی یک عملیات پلیسی آنها را دستگیر و به همراه اقلامی از جمله گاز؛ پیک نیک؛ فرقون؛ کپسول گاز، و بیل و کلنگ و … به کلانتری منتقل کردند.

سرهنگ درویشی خاطر نشان کرد: متهمان در بازجویی‌های فنی به ۶ فقره سرقت از باغات و مزارع کشاورزی شهرستان اعتراف کرده و در خصوص شیوه و شگرد سرقت‌های خود اظهار داشتند که در ساعات اولیه بامداد تا قبل از اذان با توجه به خلوتی مسیر و با تخریب تجهیزات ایمنی باغات از جمله درب ورودی و قفل‌ها؛ در نهایت تجهیزات و اقلام مختلف موجود در زمین‌ها و باغ‌های کشاورزی از جمله سیم روکش دار و وسایل دیگر شامل آهن آلات؛ پتو؛ بخاری؛ فنس؛ پیک نیک و بیل و کلنگ و فرقون را سرقت می‌کردند.

فرمانده انتظامی شهرستان نهاوند در پایان این خبر با اشاره به اینکه پرونده قضائی در این راستا تشکیل و سایر اقدامات قانونی و قضائی لازم در این خصوص در حال پیگیری و انجام است تصریح کرد: شهروندان همواره نسبت به افزایش سطح ایمنی اماکن خصوصی خود از جمله نصب دوربین‌های مداربسته یا اقلام و تجهیزات کارآمد برای پیشگیری از سرقت اقدام کنند چرا که سارقان اغلب اوقات اماکنی را برای سرقت انتخاب می‌کنند که کمترین میزان ایمنی را داشته باشند.

کد خبر 6100920

دیگر خبرها

  • نخستین انتخابات هوشمند جهان در استونی اجرا می‌شود
  • دستگیری سارقان باغات در نهاوند
  • سارقان حرفه‌ای موتورسیکلت‌های اشنویه دستگیر شدند
  • نکات ایمنی مهم برای شارژ کردن گوشی های هوشمند؛ اگر موبایل دارید، بخوانید
  • آیا گوشی‌های هوشمند سلامت جسمی شما را به خطر می‌اندازد؟
  • سارقان سیم و کابل در دام قانون
  • موبایل قاپی نافرجام سارقان در مشهد (فیلم)
  • پیام اپراتور ایتالیایی برای صهیونیست‌ها: به فلسطین خوش آمدید
  • پایان راه موبایل قاپان با شلیک پلیس
  • چهار معیار مهم سلامتی در ساعت‌های هوشمند